Even voorstellen

Marja Kluijver - Praktijk Mens & GezondheidMijn naam is Marja Kluyver.

Ik ben opgegroeid op een boerderij en heb - van huis uit - altijd al oog gehad voor alles wat leeft, bloeit en groeit. Voor een gezonde omgeving, natuurlijke voeding en de rijkdom aan  kruiden. Het heeft even geduurd voordat ik op die achtergrond als therapeut kon aansluiten.

 

Ruime ervaring en een gedegen opleiding

Ik heb eerst een aantal jaren als gespecialiseerd verpleegkundige (Nurse Practitioner) gewerkt in ziekenhuis, verpleeghuis, thuiszorg en incontinentiezorg. Pas daarna heb ik heel bewust gekozen voor de studie orthomoleculaire geneeskunde (2012). Hierin staan voeding en indien nodig vitamines en mineralen centraal. Vervolgens heb ik voor een verdere verdieping de tweejarige opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens de kPNI (klinische Psycho- Neuro-Immunologie) in 2015 afgerond.

Als hulpmiddel voor het stellen van de diagnose en voor het testen van mijn adviezen, heb ik bovendien een aantal cursussen kinesiologie (spiertesten) gevolgd.

 

De grootste winst zit in een verandering van leefstijl!

De orthomoleculaire kPNI wordt ook wel leefstijlgeneeskunde genoemd. En terecht. Ik ben er namelijk van overtuigd, dat voor onze gezondheid onze leefstijl essentieel is. Dat betekent niet alleen voeding en beweging, maar ook bijvoorbeeld slaapritme, stress, ontspanning, emotioneel welbevinden en sociale omstandigheden.

 

Eigen praktijk sinds 2013

Ik ben met mijn praktijk gestart in 2013 en heb dus een ruime ervaring als orthomoleculair therapeut. Een extra voordeel is, dat ik ook in de reguliere gezondheidszorg heb gewerkt! Ik hou van mijn vak en ben er nog steeds veel mee bezig. Zo heb ik in 2016 de Oerslank methode gedaan en vorig jaar een aanvullende cursus kinesiologie. Ook volg ik regelmatig workshops en webinars in mijn vakgebied.

Het is voor mij telkens weer inspirerend te ervaren, hoe mijn patiënten zich gezonder gaan voelen en de kwaliteit van hun leven zien verbeteren.