Werkwijze

Uitgebreid eerste consult

Als je voor het eerst in de praktijk komt, neem ik ruim de tijd en aandacht om met elkaar in gesprek te gaan. Vaak duurt het eerste consult meer dan een uur. Er komen tal van zaken aan bod, zoals de reden van je bezoek, je (medische) voorgeschiedenis, eventueel gebruik van medicijnen en/of voedingssupplementen.

Ook informeer ik naar leefstijlaspecten als eetpatroon en spijsvertering, alcoholgebruik, roken, beweging, stress, slaap, emotionele gesteldheid en je sociale situatie.

 

Inzicht in blokkades

Via aanvullende spiertesten (kinesiologie) krijg ik inzicht in de lichaamsprocessen die geblokkeerd of uit balans zijn. Mijn langdurige ervaring als gespecialiseerd verpleegkundige komt me daarbij goed van pas. Soms is aanvullend laboratorium onderzoek gewenst.

 

Persoonlijk behandelplan

Dit totaalbeeld is de basis voor mijn adviezen en behandeling. Wees gerust: geen ingrijpende diëten of hardloop aanbevelingen. Maar persoonlijke, praktische en haalbare leefstijladviezen volgens de kPNI orthomoleculaire geneeskunde. Indien nodig aangevuld met een of meerdere supplementen.

Ik vind het belangrijk dat elke patiënt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt.

Het geeft me veel voldoening om uit te zoeken waar de klachten precies vandaan komen, wat de oorzaken zijn is en welke behandeling het beste ingezet kan worden. Ik puzzel graag!